2015. október 15., csütörtök

Könyvajánló: Hjorth & Rosenfeldt - Sír a hegyekben


Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Sír a hegyekben

A vadregényes Jämtlandon két barátnő túrázni indul. Egy folyóvölgybe érve egyikük megcsúszik, és hirtelen megkapaszkodik valamiben, amiről kiderül, hogy nem más, mint egy csontváz keze. A kiérkező rendőrség feltárja a területet, és felületesen elföldelt holttestekre bukkan.
A nyomozócsoport – amelynek Sebastian Bergman kriminálpszichológus újra a tagja – kideríti, hogy a hat tetemből kettő egy 2003 őszén eltűnt házaspáré, ám a másik négy maradvány – két gyermeké és két felnőtté – azonosítása lehetetlennek tűnik, pedig bizonyosnak látszik, hogy mind egyszerre kerültek a földbe.
Egy újságíró hamarosan használhatónak ígérkező fülest kap két eltűnt afgánról, akiknek ugyancsak 2003-ban veszett nyoma. Az eset rendkívül összetett, és mivel az ügy állambiztonsági kérdéseket is felvet, a titkosszolgálat is beavatkozik.
A Sebastian Bergman sorozat legújabb kötetében az izgalmas nyomozás közben kiderül, mi történt főhősünkkel az Edward Hinde-esetet követően, hogyan alakul kapcsolata a csoport tagjaival. A történet végén kiderül ki a gyilkolta meg a családot és miért. Vagy mégsem?
A Skandináv krimik rajongóinak ajánljuk a könyvet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése